Activiteitenkalender

25 maart 2023 Arkemheen Oost en Harderbroek

Na de Eempolder en Arhemheen West zetten we de route dit jaar voort waar we gebleven waren. Via de flevopolder begeven we ons naar de polder Arkemheen Oost boven Nijkerk.

Dwars door de polder voert de route ons dan naar de Delta Schuitenbeek. Gedurende de gehele excursie zullen we een mooie mix aantreffen van de uit het zuiden gearriveerde zomergasten evenals de wintergasten die zich in de delta groeperen voor de reis naar het noorden.

Na de delta maken we bij Harderwijk de oversteek naar het Harderbroek voor een rondwandeling door dit gebied. Als het weer gunstig is en de tijd het toe laat sluiten we af met een korte wandeling door het Broekbos.

 

8 april 2023 Werkochtend polder Westzaan

Verzamelen om 9.15 uur bij molen De Schoolmeester aan het (Verlegde) Guispad te Westzaan. Per grote werkboot gaan de werkers naar een te bewerken perceel in het veld. Er is voldoende parkeergelegenheid in de berm bij de molen. Fietsen kunnen worden geplaatst bij de molen. De werkzaamheden duren tot ongeveer 13.30 uur. Als u komt, neem dan hoge waterdichte laarzen, werkhandschoenen, regenpak en (oude en warme!) werkkleding en een lunchpakket mee. Voor koffie, thee en gereedschap wordt gezorgd. Eten (en opwarmen) gebeurd in molen Het Prinsenhof of De Jonge Dirk.

Meer informatie en contactgegevens vindt u bij: Activiteiten – Beheerwerkzaamheden

18 april 2023 Algemene Ledenvergadering (ALV)

Het bestuur zal in deze belangrijke vergadering verantwoording afleggen over het jaar 2022, zowel op het financieel als beleidsmatige vlak. Een ledenvergadering is van belang voor alle leden. Diverse stukken zoals jaarverslagen, werkgroepverslagen en het financiele verslag komen t.z.t. beschikbaar. De agenda en uitnodiging volgt in de Kieft van maart 2023.

22 april 2023 Friesland

De traditionele Friesland excursie mag natuurlijk niet ontbreken. Toch doen we het deze keer iets anders. Dit seizoen is het een voorjaarsexcursie en zal het een stuk minder koud en een stuk langer licht zijn.

Naast Sudwest Fryslan zullen we ook wat plaatsen in de Fryske Marren bezoeken om vervolgens via de Flevo polder weer terug te gaan richting Zaandam.

Terwijl in de winter de ganzen de grote trekpleister zijn zullen we ons in het voorjaar meer richten op de weidevogels.

Kortgezegd een traditionele excursie in een nieuw jasje.

 

9 mei 2023 Contactavond voor leden

Tom Kisjes uit Zaandam staat bekend om zijn prachtige Zaanse landschapsfoto’s die hij maakt met een vlieger. Over de manier waarop hij ze maakt, komt Tom vertellen waarbij hij uiteraard ook over de gefotografeerde landschappen zelf het nodige vertelt. Een avond met minder vogels, maar wel met zeer mooie landschappen van bovenaf. Bovendien heeft Tom heel veel kennis over de Zaanse veenweidegebieden.

13 mei 2023 Nieuwkoop en de Groene Jonker

En dan is het alweer tijd voor de laatste excursie van het seizoen. Het plan is om met Natuurmonumenten een rondje te varen door de Nieuwkoopse Plassen en aansluitend een rondje te wandelen door De Groene Jonker.

Omdat de ‘normale’ boottochten meer op het midden van de dag plaats vinden zijn we nu op zoek naar een schipper die voor ons bereid is om de wekker te zetten.

In verband met de planning kan je je voor deze excursie aanmelden vanaf 1 januari 2023. In een boot is plaats voor maximaal 28 personen en de kosten per persoon zullen bij voldoende aanmeldingen uitkomen rond 12,50 per persoon. Geef bij de aanmelding aan of je wel of geen lid bent van natuurmonumenten in verband met ledenkorting