Contactavond

Datum: 12 december 2023
Locatie: Buurtcentrum De Lorzie, Marktplein 3, Wormerveer (Route via google maps)
Aanvang: 19:30

De lezing van Marc Guyt zal gaan over Birding Down Under. Zo heet de expeditie cruise reis van de organisatie
Het is een drieweeks zeevogel avontuur ten zuiden van Nieuw-Zeeland (naar de Subantarctische eilanden van NZ).
Waarschijnlijk ook deel van Nieuw-Zeeland zelf erbij.
Marc zal het in de lezing hebben over zeevogels en unieke soorten van afgelegen ongerepte eilanden in de stormachtige zone van de zuidelijke oceaan. Hier leven en broeden tien soorten albatrossen en maar liefst vijf van deze soorten vind je nergens anders! Verder broeden op deze eilanden nog eens 40 soorten zeevogels, meer dan 10 procent van alle zeevogelsoorten van de wereld.
Veel van deze barre eilanden zijn ook aangewezen als UNESCO-werelderfgoed en worden goed beschermd, zodat ze moeilijk te bezoeken zijn. Deze lezing zal dus gaan over zeevogels, pinguïns en zeldzame vogels. Maar je hoeft geen fervent vogelaar te zijn om van deze lezing te kunnen genieten. Mensen die geïnteresseerd zijn in eilanden en eilandecologie, botanie, geologie, en fotografie zullen ook zeker aan hun trekken komen.
Marc Guyt is oprichter en eigenaar van natuurbeeldbank AGAMI, en enthousiast vogel- en natuurfotograaf en wereldreiziger. Hij is ook medeoprichter en organisator van de Texel Big Day, een uniek vogelevent voor het goede doel. De schitterende foto’s van Marc verschenen onder andere in het Handboek Europese vogels. (KNNV Uitgeverij)”