De Biesbosch

Datum: 23 september 2023
Vertreklocatie: Parkeerplaats Station Kogerveld, Veldbloemenweg 4, Zaandam (Route via google maps)
Vertrektijd: 07:00
Excursieduur: Hele dag
Kosten: €70,00 (indicatie per auto)

We trappen het seizoen af met een herkansingsexcursie naar de Biesbosch. Vorig jaar is de eerste excursie niet door gegaan door een groot aantal afmeldingen in de aanloop naar de excursie. De vogeltrek staat op het punt om te beginnen en we zullen dus vele soorten kunnen zien die zich al in grote groepen verzamelen om te beginnen met de reis naar zonnigere bestemmingen.

We vetrekken op tijd en zullen met de auto op verschillende punten in de Biesbosch stoppen. Bij sommige stops zullen we een wandeling door het gebied maken.

De soorten waar je aan kan denken qua waarneming zijn grote groepen verschillende soorten ganzen, eenden (waaronder vaak casarca’s), maar ook bijvoorbeeld de purperreiger is rond deze periode nog een vaste gast in dit gebied ter voorbereiding op de reis naar het zuiden.

Verder staat de Biesbosch bekend om de zee- en visarenden. Al met al alle ingrediënten zijn aanwezig voor een dag bomvol leuke waarnemingen.

Informatie en aanmelden: Vertrek 7.00 uur vanaf parkeerterrein station Kogerveld Veldbloemweg te Zaandam. Aanmelden bij Jeroen Haasnoot email: jeroen@webspider.nl vanaf 26 augustus. Maximum aantal deelnemers 24 ( 6 volle auto,s). Nadere info bij jeroen Haasnoot tel.: 06-16155372 of bij Chris Rademakers tel.: 06-49600386, email: crdmkr@gmail.com.