Kennemermeer en Zuidpier

Datum: 21 oktober 2023
Vertreklocatie: Parkeerplaats Station Kogerveld, Veldbloemenweg 4, Zaandam (Route via google maps)
Vertrektijd: 08:00
Excursieduur: Halve dag
Kosten: €15,00 (indicatie per auto)

Ook dit jaar brengen we een bezoek aan de Zuidpier bij IJmuiden. We vangen de excursie aan vanaf de IJmuiderslag (gratis parkeren). Voorwaarde is wel dat het groot onderhoud aan de pier tegen die tijd gereed is. Door het stormachtige najaar van 2022, wat de deelnemers zich nog wel herinneren van onze excursie in november 2022, is de pier letterlijk gesloopt en reeds in april is gestart met groot onderhoud waarbij de pier doordeweeks sowieso is gesloten en soms ook in het weekend.

Langs het Kennemermeer of langs het strand begeven wij ons richting de Zuidpier en onderweg daarnaartoe zullen we al diverse waarnemingen aan ons lijstje toe kunnen voegen. Bij een goede westenwind zullen diverse soorten dichtbij het strand of de pier komen en eventueel een rustplek zoeken tussen de beide pieren.

Indien het onderhoud uitloopt kunnen we uitwijken naar de Noordpier aan de kant van Wijk aan Zee.

Informatie en aanmelden: Vertrek 8.00 uur vanaf parkeerterrein station Kogerveld Veldbloemweg te Zaandam. Aanmelden bij Jeroen Haasnoot email: jeroen@webspider.nl vanaf 23 september. Maximum aantal deelnemers 24 ( 6 volle auto,s). Nadere info bij Jeroen Haasnoot tel.: 06-16155372 of bij Chris Rademakers tel.: 06-49600386, email: crdmkr@gmail.com.