70 jaar Vogelbeschermingswacht "Zaanstreek"

Datum: 23-03-2013
Bron: Jubileumcommissie 70-jarig bestaan

Het heugelijke feit dat we 70 jaar bestaan, willen we graag samen met u vieren onder het motto VOGELS IN BEELD.

Op zondag 21 april houden we derhalve een open jubileumdag rond het Fort bij Krommeniedijk. Onze verschillende werkgroepen verstrekken u daar dan informatie over hun werkzaamheden betreffende onder andere roofvogels en uilen, stadsvogels, jeugdactiviteiten en weidevogels.

Onze open dag gaat niet alleen over vogels, maar ook over hun leefomstandigheden. Hiervoor zijn organisaties zoals Staatsbosbeheer uitgenodigd en wordt een rondleiding gegeven met als thema: De flora rond het fort.

Op het vogeluitkijkplatvorm staan telescopen opgesteld, zodat u het omringend landschap en natuurlijk de aanwezige vogels kunt bekijken. Joke Stuurman, lid van onze vereniging en een bekende natuurfotograaf en vogelkenner, geeft op haar eigen wijze uitleg bij door haar 'geschoten' vogelbeelden en verstrekt tevens tips over de natuurfotografie.
Voor de jeugd is het Natuur Milieu Educatie Centrum aanwezig dat allerlei leuke activiteiten voor hen organiseert.

Verder zal op deze dag de winnaar van de fotowedstrijd "Vogels in beeld" bekend worden gemaakt. De door de jury geselecteerd top 10 zal in het fort te bewonderen zijn. U heeft de (zware) taak hieruit een winnaar te selecteren. De foto met de meeste stemmen zal om 15.30 uur uitgeroepen worden tot winnaar !

Het fortterrein aan de Lagendijk 22 nabij Krommeniedijk is tijdens onze Open Jubileumdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Programma

Het (voorlopige) programma ziet er als volgt uit:

Tijd Activiteit
10.00 uur Opening
11.00 uur Presentatie Joke Stuurman
11.30 uur Rondleiding Edwin Kaptein (natuur om het Fort)
11.30 uur Presentatie "Roofvogels en Uilen"
13.30 uur Rondleiding Edwin Kaptein (natuur om het Fort)
14.00 uur Presentatie Joke Stuurman
14.30 uur Presentatie "Roofvogels en Uilen"
15.00 uur Sluiting stemming foto wedstrijd
15.30 uur Bekendmaking winnaars fotowedstrijd
16.00 uur Sluiting