Wandelen over water 2023

Op 28 en 29 mei aanstaande is weer Wandelen over Water in natuurgebied het Guisveld! Zoals vanouds kun je over het onverharde pad van ruim vier kilometer wandelen en kom je onderweg van alles tegen aan vogels, planten, bloemen en insecten. De start is achter het NS-station Wormerveer. Deelname is gratis en honden zijn niet toegestaan.

Op beide dagen zullen er ook door Staatsbosbeheer georganiseerde vaartochten zijn die direct achter het NS-station Wormerveer vertrekken met een uitstapmogelijk bij het uitkijkpunt van de Vogelwacht. U kunt ook terug varen naar het startpunt. Voor de boten geldt: vol is vol!

Het pad is op zondag 28 mei speciaal voor de vroege vogels onder ons al open om 6.00 uur in de ochtend. Je waant je dan in één van de stilste gebieden van de Zaanstreek. Als je goed luistert kun je zelfs de roep van de roerdomp horen. De vrijwilligers van de Vogelbeschermingswacht “Zaanstreek” staan op beide dagen weer voor je klaar met hun telescoopkijkers en informatiestand middenin het veld. Sowieso is het lopen over het bewegende veen al een belevenis op zich! We sluiten de route om 16.00 uur.

Op maandag 29 mei is het wandelpad tussen 9.00 en 16.00 uur weer geopend. Neem de (klein)kinderen mee, want onderweg krijgen ze de ene na de andere uitdagende vraag en leren zo spelenderwijs over de natuur. Ze kunnen juist op deze dag ook halverwege de route waterbeestjes vangen met een schepnetje in de sloot en deze op naam proberen te brengen.

Kortom, kom voor een unieke wandeling door dit bijzondere veenweidegebied langs tijdens Wandelen over Water met Pinksteren!

Voor meer informatie kijk dan op: www.facebook.com/StaatsbosbeheerZaanstreekWaterland

Wandelen over water
Vogel spotten
Wandelen tussen het riet