Sovon landelijke dag, zaterdag 25 november 2023

Bron: Sovon

Inmiddels al voor de 46ste maal organiseert Sovon haar Landelijke Dag, een evenement van Sovon Vogelonderzoek Nederland in samenwerking met Vogelbescherming Nederland en de Nederlandse Ornithologische Unie (NOU). En dit keer valt er iets bijzonders te vieren!Vijftig jaar Sovon!

Alle reden dus voor een extra feestelijke jubileum-editie van de Landelijke Dag, op zaterdag 25 november. Natuurlijk, jubileum of niet, zoals altijd zal het ongetwijfeld een fijne dag worden voor actieve vogelaars en andere natuurliefhebbers, en dag met boeiende lezingen, een uitgebreide informatiemarkt en veel ruimte voor ontmoetingen.

Bezoekers en deelnemers zijn welkom van 10.00 – 16.30 uur, voor inspirerende lezingen in drie zalen, signeersessies, en de presentatie van diverse natuurorganisaties in hun marktkraampjes en stalletjes, met een groot aanbod aan boeken, optiek, vogel- en natuurreizen en kunst.

En nog veel meer!

Programma

  • Uitgebreide informatiemarkt met boeken, optiek, vogel- en natuurreizen, natuurorganisaties en kunst.
  • Inspirerende lezingen in drie zalen
  • Signeersessies en nog veel meer

Lezingenprogramma

De lezingen worden onder meer gegeven door Killian Mullarney (Iers ornitholoog), Riyan van den Born (sociaal milieukundige, universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit in Nijmegen) en Leo Zwarts (wetlands-expert, die veel onderzoek deed naar (de hydrologische kwaliteit) van het overwintergebied van purperreiger, grutto en gekraagde roodstaart.)

Killian Mullarney

Killian Mullarney
Vogelkunstenaar, bekend van zijn tekeningen in de ANWB vogelgids

Riyan van den Born

Riyan van den Born Onderzoeker van Vogelaars

Leo Zwarts

Leo Zwarts
Doorkruiste al tellend de Sahel

Andere sprekers worden nog, of zijn inmiddels al, nader bekend gemaakt op www.sovon.nl

Locatie

De Midden Nederland Hallen in Barneveld ligt op enkele minuten rijden van de snelwegen A1 en A30. Op het terrein zijn voldoende (gratis) parkeerplekken en laadpalen voor elektrische auto’s aanwezig. OV: met trein en bus bereikbaar via Station Barneveld en buslijn 105.

Aanmelden

Vanaf 1 oktober is het mogelijk om aan te melden voor de Landelijke Dag. Kijk voor meer informatie op www.sovon.nl/ld.  Vooraf aanmelden is nodig, wil je op tijd zijn als de kaartverkoop van start gaat! De kosten voor de dag bedragen 15 euro; Sovon-leden en vrijwilligers betalen 10 euro. Voor studenten geldt een speciaal tarief van slechts € 2,50. Kortom: de moeite waard!!

De Landelijke Dag is een evenement van Sovon Vogelonderzoek Nederland in samenwerking met Vogelbescherming Nederland en de Nederlandse Ornithologische Unie (NOU).